maandag 27 juli 2009

Oprechte Veiling - HAARLEM

Bilderdijkstraat 1 A2013 EG HAARLEM
tel: 023 - 531 94 08
fax: 023 - 53 16 486
e-mail: info@oprechteveiling.nl
web: http://www.oprechteveiling.nl/

In de Oprechte Veiling te Haarlem, voormalig Notarishuis, worden al sedert 1914 huizen en inboedels geveild. Eerst door de vereniging van Notarissen in Haarlem en aangrenzende gemeenten en vanaf 1971 door de familie Brinkman. Het veilinghuis aan de Bilderdijkstraat 1a in Haarlem ademt de sfeer van vroegere tijden. Aan de inrichting is vrijwel niets veranderd en ook de veilingen zelf zijn authentiek. Het gaat om echte en oprechte inboedels.

De inboedels die bij de Oprechte Veiling Haarlem geveild worden, zijn voor het grootste deel afkomstig uit nalatenschappen en worden veelal via notarissen ingebracht. Doordat alles geveild wordt, dus niet alleen de krenten uit de pap, vindt iedereen altijd wat van zijn of haar gading. (Particulieren, verzamelaars, musea en antiquairs). Natuurlijk nemen meubels een belangrijke plaats in maar ook klokken, schilderijen, serviezen, juwelen, kristal, porselein, kunstvoorwerpen, tapijten, lampen, potten en pannen komen onder de hamer. Elke veiling is anders, elke veiling is een avontuur.

Voor inbreng van goederen kunt U terecht van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 16.30 uur. Is het onmogelijk om te komen dan kunt U een afspraak maken zodat wij vrijblijvend bij U langs komen. Wilt U een indicatie hebben van de waarde dan kan om een schatting gevraagd worden. Bij veiling van de goederen betaalt U 16 % veilingkosten over de totale opbrengst. Ook kunt U bij ons terecht voor taxaties betreffende successie, verdeling en verzekeringswaarden. Voor de kosten van één van deze taxaties kunt U telefonisch contact met ons opnemen (023-5319408).

Geen opmerkingen: